20-årsjubileum 2015

Under 2015 firade U&We 20 år som bolag. Det firade vi på många olika sätt under hela året. Grodan, som var vår 20-årssymbol, påminde oss om något viktigt – nämligen vad vi ska rikta in oss på de kommande 20 åren. Planetnytta som stärker jordens motståndskraft – för där det finns grodor finns det liv och så länge det finns liv finns det hopp.

Våra hjältar

Vi uppmärksammande bland annat några personer, företag och organisationer som betytt extra mycket för oss och vår historia. Utan dem hade vi inte kunnat se något livskraftigt U&We idag. Inspiration fick vi av Saltå Kvarn och deras hjältar under deras 50-årsfirande 2014.

1995

Våra första hjältar är våra grundare Johan Ununger & Peter Wrenfelt. Utan dem inget U&We!

1996

Det var med vår andra hjälte, Coop, som allting startade. Utan dem ingen kamelanalys.

1997

Till maten vill man gärna har god dryck. Med V&S (Vin & Sprit) fick vi till den kombinationen och började göra Framtidsresor för ett levande hållbarhetsarbete. De är vår tredje hjälte.

1998

Först 2006 blev Ekobanken vår bank, men redan 1998 startade de sin verksamhet. Ekobanken är vår fjärde hjälte.

1999

Enda sedan starten har vi haft ett samarbete med Karin Huber, vår femte hjälte och kreativa formgivare. Hon har bl.a. tagit fram vår logotyp och utvecklat den under åren och ofta förstärkt våra budskap med snygga förpackningar. Som ni vet ”en bild kan säga mer än tusen ord”.

2000

KRAV en hjälte i takt med tiden. Under årens lopp har vi gjort mycket kul ihop, kanske allra mest tillsammans med Johan Cejie! Hur som helst en relation som fördjupas, breddas och utvecklas.

2001

Saltå Kvarn går gärna före, vilket är både kul och lärorikt för oss som konsulter! Saltå Kvarn är kanske vår framkantigaste hjälte!

2006

Folksam var en av våra första klimatkompensationskunder och således pionjär även där. Då arbetade vi med Jan Snaar och idag Karin Stenmar – båda med hjältegloria för oss!

2008

Max är en modig och vidsynt hjälte som vi började arbeta med 2007-2008, men deras historia börjar redan 1968. I en värld som brinner är det fantastiskt med ett företag som står upp för alla människors lika värde både här hemma och långt borta!

2009

Destination Sigtuna med sin tusenåriga historia är vår uthålliga hjälte. Stora Gatan i Sigtuna anlades redan runt år 980 och har samma sträckning än idag. Snacka om hållbar stadsplanering.

2010

Arvid Nordquist med Classic kaffe är en god och transparent hjälte som inte backar för utmaningar de stöter på under hållbarhetsresan.

2011

Albaeco står på forskningsfrontens barrikader med ett brinnande kall att omvandla rönen om resiliens, ekosystemtjänster och planetära gränser till begripliga insikter för oss andra. En hjälte som vänder synen på företag, organisationer och samhällen.

2012

Vår hjälte Futerra har en stark integritet – de håller sina kunder inom rätt gränser, ser till att ”talk” matchas av ”walk” och vice versa för att undvika både greenwash och greenhush. Sedan 2012 är vi kontorskompisar och har skapat en gemensam hållbarhetshub i Gamla Stan.

2015

Wenngarn – en framtidskraft – har väckts ur sin törnrosasömn av Sisyfos fastighetsförädling som på två år inte bara tagit hela det gamla slottet och alkoholistanstalten från nedgången och illa sedd plats till välbesökt hotell och uppskattat bysamhälle, utan också tagit verksamheten in i den moderna fossilfria, kravmärkta, och energisnåla framtiden. Vår sista hjälte under jubelåret 2015.